Dimecres 17 de febrer · MANRESA SENSIBLE

MANRESA SENSIBLE
DIRECCIÓ: Paula Rubiralta / Àlex Muñoz / Aitor Ibáñez i Otto Gómez / Montse Martínez / Ariadna Torres / Alicia Serrano Álvarez / Carolina de Pobes Cots / Guillem Tatjé Pintó
Auditori Plana de l’Om
20:00h. / Entrada gratuïta

VISUALS, 8 anys de curtmetratges (2008-15):

La fragilitat del ciment de Paula Rubiralta (2009, 10 min.)

Un paisatge urbà, com tants d’altres, carregat d’històries quotidianes i de personatges anònims. Un amalgama de carrers i carrerons, de velocitat, de passos que es fan i es desfan. I enmig d’aquest engranatge incombustible, un jubilat es mira la vida assegut al banc d’una plaça en companyia del seu bonsai.

Transforma el teu cos sencer en visió, fes-te mirada d’Àlex Muñoz (2009, 16 min.)

A la natura tot funciona d’una altra manera, la meva percepció funciona diferent, puc connectar millor amb mi mateix.

Remite d’Aitor Ibáñez/ Otto Gómez (2010, 37 min.)

Ja ningú escriu cartes. Però avui, de Manresa, n’ha sortit una que creuarà el mediterrani. Dirà: he tornat a la ciutat després d’aquests anys. Dirà: aquí, tot està canviant. Dirà: recordo qui vas ser.

Iona de Montse Martínez (2012, 9 min.)

La Iona és una jove amant de la fotografia que viu amb els seus pares i el seu avi en una masia mil·lenària erigida entre vinyes. Desproveïda de la tendresa dels seus pares, l’únic afecte que la Iona ha rebut és del seu avi qui li ha ensenyat a gaudir de les petites coses i ha potenciat sempre la seva fantasia i instint somiador. Fa dies que la Iona freqüenta el passeig del seu poble. Allí passa hores escoltant un noi que toca el violoncel, la música del qual ha posat en marxa el circuït dels seus sentiments i l’ha descol·locada emocionalment. A poc a poc, anirà movent fils per apropar-s’hi.

En el més ençà d’Ariadna Torres (2012, 11 min.)

En el més ençà retrata una sèrie de personatges que, deixant al marge les cadenes del temps i l’espai, aconsegueixen abstreure’s i gaudir del que disposen. Tan sols alliberant-nos mentalment de l’ofec del temps i aprenent a treure partit de tot allò que ens brinda la vida podrem sentir l’etern que s’amaga rera la disfressa del temps fugisser.

Després del vi, la paraula d’Alícia Serrano Álvarez (2013, 12 min.)

Amb l’objectiu de participar en una mostra d’art, sis artistes treballen sobre botes de vi proporcionades per diferents cellers fins a transformar-les.

Ex terra ad mentem de Carolina de Pobes Cots (2013, 8 min.)

A través d’una copa de vi, fruit de la terra i del treball de l’home, entrem al taller dels artistes que flirtegen amb ell, incorporant-lo al seu univers particular. Aquest vi esdevé alhora part del treball, part de la inspiració, part del joc. Una musa que no parla en paraules, sinó en llengua de signes, ens endinsa en aquest recorregut oníric sobre el treball i la inspiració

Garnatxa de Guilem Tatjé, Oleguer Garriga i Marc Guerrero (2014, 9 min.)

Un jove està esperant a que qualsevol dia passi alguna cosa nova. Fins que comença a descobrir una forta atracció per la Laia, una noia de 32 anys. Sorgirà una connexió entre els dos, que no esperaven.

Comments are closed.