Dissabte 4 de juny · VI_SUALS: SISÈ MES / L’ENCANTERI / L’ÂGE D’OR

DIRECCIÓ: Toni Comino / Laura Obradors / Jean-Baptiste Alazard
Auditori Plana de l’Om
11:30h. / Entrada gratuïta

Estrena dels dos curtmetratges produïts en el marc del cicle Vi_suals, el projecte cultural vinculat a la Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages:

SISÈ MES
Direcció: Toni Comino
Durada: 12 minuts

Peça experimental que reflexiona sobre el procés de descobriment i acceptació d’una malaltia mental, posant la mirada en la persona que ho pateix i en com la societat la prepara per entendre-la.

Toni Comino es va graduar en comunicació audiovisual a la UAB i posteriorment va cursar el màster de muntatge a l’ECIB. Actualment forma part del col·lectiu Long Live, dedicat a la producció de vídeos de caràcter alternatiu i al marge de la indústria.

L’ENCANTERI
Direcció: Laura Obradors
Durada: 8 minuts

En el fred de la sepultura i la penombra de les tenebres es troba pressa l’arquetip de la vampira, aquest espectre infernal, relacionat amb el món dels morts que necessita sang per adquirir consistència i vitalitat per així alliberar-se del seu propi horror. No ser res, tan sols el vel del pas del temps. El cine reviu als morts, i entre ells a la vampira, afemada per un cos en moviment que té pànic a la dissolució. Rodada en 16 mm la pel·lícula desenterra els seus cadàvers per així revelar-nos la seva condició fantasmagòrica, i en ella, la transformació d’un espectre projectat en el contrast entre la llum i l’ombra.

Laura Obradors (1997) graduada a l’ESCAC (2019) per l’especialitat de Guió. A l’estiu de 2019 realitza el seu primer curtmetratge Si Amanece; nos Vamos, projecte de final de grau produït per ESCAC Films, el qual s’estrena en La Noche del Corto Español a La Seminci 2020. Ha treballat com a guionista a Zabriskie Films. Actualment treballa com a coordinadora en el Departament de Guió a l’ESCAC i com a docent, i prepara la preproducció del seu segon curtmetratge, Las Chicas.


Sessió completada amb el llargmetratge guanyador del Gran Premi del Jurat al Most, Festival Internacional de Cinema del Vi:

L’ÂGE DOR
Direcció: Jean-Baptiste Alazard
Durada: 68 minuts

A en Titou li queda poc per fer els 40. Viu en un cobert sense aigua corrent ni electricitat, a mig camí de la terra i el cel. Juntament amb la Soledad, fan el seu propi vi, componen la seva música i viuen el seu amor seguint el ritme de les estacions.


Categoria: Temporada 2021-2022

Comments are closed.