Enric Roca (21/02/2021)

El curtmetratge Confinats va ser l’obra guanyadora del Premi Plácido 2020, i el seu director Enric Roca en va fer l’estrena en una sessió a l’Espai Plana de l’Om el dia de la Llum, complementada amb la projecció del llargmetratge Vida en sombras, una obra de culte de Llorenç Llobet Gràcia.

El Premi Plácido és un guardó convocat per Cineclub Manresa en el marc dels Premis Lacetània, amb la finalitat de distingir les iniciatives de producció cinematogràfica realitzades dins de l’àmbit de la ciutat de Manresa. A l’obra guanyadora, Confinats, convergeixen imatges recollides per més de 30 càmeres, operadors ocasionals sense formació ni experiència cinematogràfica, que van utilitzar els telèfons mòbils per capturar la vida externa que veien des del seu confinament. El jurat va considerar que és una proposta senzilla i original, resolta amb eficiència i amb el tractament depurat, auster i reflexiu d’un tema que podia haver generat fàcilment un testimoni sentimentaloide i efectista.

La projecció de Vida en sombras també va servir per inaugurar el cicle de “Cinema dins del cinema”, inclòs dins del programa “Manresa i Acció!”, que tindrà continuïtat al llarg de la temporada per commemorar els 125 anys d’història del cinema i els 60 anys del rodatge de Plácido a Manresa, el clàssic de Luis García Berlanga que va ser nominat als Oscars.


Categoria: Notícies

Comments are closed.