Premi Plácido 2022

El divendres 18 de novembre, durant la gala dels 40ns Premis Lacetània celebrada a la Fàbrica Vella de Sallent, vam lliurar el Premi Plácido a una iniciativa cinematogràfica relacionada amb Manresa al genial curtmetratge Night Breakers, de Guillem Lafoz i Gabriel Campoy. Va recollir el premi Pau Lafoz, de l’equip tècnic del film. Enhorabona!

Per primera vegada la gala dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura es va celebrar fora de Manresa i va ser presentada pels sallentins Berta Portabella i Rafa Gordillo, amb la participació del grup de dansa Les Diaforé i diferents músics vinculats a Sallent, sota la direcció de Sílvia Sanfeliu.

Els dotze guardons de la convocatòria d’enguany són el Premi Antoni Esteve per a estudis sobre la Catalunya Central, el Premi Bages de Narrativa jove, el Premi Berenguer de Montagut, el Premi a la Cultura popular i tradicional, el Premi El Galliner de textos teatrals, el Premi Empremta, el Premi Litel de Música, el Premi Plácido a la producció cinematogràfica, el Premi a la Projecció artística, en la modalitat d’Acrílic, el Premi Pare Ignasi Puig i Simon sobre la Manresa ignasiana, el Premi Regió7 de Comunicació i el Premi Revista Dovella per a treballs de recerca per a joves. 

Coordinats per Òmnium Bages – Moianès, els premis són convocats per l’Ajuntament de Manresa, els Amics de la Seu, el Centre d’Estudis del Bages, el Cercle Artístic de Manresa, Cineclub Manresa, el Consell Comarcal del Bages, El Galliner, Litel.cat, Òmnium Bages-Moianès i Regió7, amb la col·laboració de Cots i Claret i la Família Esteve.


Categoria: Notícies

Comments are closed.