Premis José Maria Nunes (01/12/2017)

Cineclub Manresa va recollir, en un acte celebrat a la Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya, el Premi José Maria Nunes al millor fet cineclubista del 2016, per la programació dels actes relacionats amb el seu 60è aniversari.

24173873_1809332302441611_4348312811359571595_o

Els Premis José Maria Nunes són organitzats per la Federació Catalana de Cineclubs des del 2011. Enguany el jurat d’aquests guardons ha estat format per Rosa Llinàs (Cineclub Diòptria de Figueres), com a representant de la Junta de la Federació Catalana de Cineclubs; Jordina Medalla, en representació del Cineclub de l’Associació Cultural de Granollers, guanyador del Premi José Maria Nunes al millor fet cineclubista del 2015; i Neus Ballús, realitzadora de cinema.

Aquest va ser el veredicte del jurat en relació al premi atorgat a Cineclub Manresa:
“Per ser un projecte innovador. Per ser una activitat de commemoració però pensada com un cicle complet i homogeni i amb una gran diversitat d’activitats. Per ser un acte que encara que mira cap al passat per recordar, es projecta al futur amb una proposta innovadora. Pel gran volum de convidats i activitats tenint en compte la diversitat de públics i la producció de cinema local. És l’exemple de que, malgrat els 60 anys recorreguts, el cineclub es mostra amb dinamisme i vitalitat suficient per 60 anys més. Es valora especialment que tingui en compte la voluntat de fer arribar les diverses professions del cinema al públic (producció, direcció, però també composició musical,…), sovint força desconegudes”.

L’acte es va completar amb la projecció del migmetratge documental Cineclub Vic, orígens, presentat pels seus realitzadors Miquel Pérez i Quim Crusellas. Els altres guardonats en aquesta edició del premis van ser:
· Premi José Maria Nunes a la persona o institució especialment relacionada amb el cineclubisme: Paco Poch, productor i distribuïdor.
· Premi José Maria Nunes a la millor pel·lícula catalana 2015: La propera pell, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo. Aquest premi és escollit directament pels cineclubs. Va recollir el guardó el muntador del film, Domi Parra.

Categories: Notícies

Comments are closed.