Premis Nunes (04/10/2022)

Contentíssims de rebre el Premi Nunes de la Federació Catalana de Cineclubs al millor fet cineclubista del 2021.
Agraïts de recollir-lo a la Filmoteca de Catalunya i de coincidir amb els grans Pere Portabella i Neus Ballús.
Visca el cineclubisme!

Pere PortabellaNeus Ballús (amb Sis dies corrents) i el Cineclub Manresa són els guanyadors del Premis José Maria Nunes 2022, que atorga la Federació Catalana de Cineclubs. Els premis es divideixen en les categories de persona o entitat vinculada als cineclubs, pel·lícula catalana i fet cineclubista de l’any. Els premis es van atorgar en el marc de la IX Setmana del Cineclubisme Català, que es va celebrar del 4 al 9 d’octubre a la Filmoteca de Catalunya. Els cineclubs catalans celebren que comencen a recuperar-se després de dos anys complicats. 31 dels 45 cineclubs federats revelen que del 2020 al 2021 s’ha passat de 41.278 espectadors a 68.536, gairebé 30.000 espectadors més.

El jurat dels Premis José Maria Nunes 2022, que atorga la Federació Catalana de Cineclubs en honor al cineasta barceloní, ha decidit guardonar Pere Portabella amb el premi a la persona vinculada als cineclubs. El jurat n’ha destacat la seva “activitat ininterrompuda com a director i productor, la seva rellevància històrica i la seva proximitat amb els cineclubs, on ell i el seu cinema ha estat sempre molt presents”.

El premi al fet cineclubista de l’any és pel Cineclub Manresa, que el 2021 va organitzar actes commemoratius del 125è aniversari de la primera projecció cinematogràfica a la ciutat i del 60è aniversari del rodatge de la pel·lícula Plácido. També destaquen que va col·laborar amb altres entitats i va “mantenir vivia la flama del cineclubisme”. Finalment, per votació dels cineclubs federats, el premi a la millor pel·lícula catalana de l’any se l’ha endut Sis dies corrents, de Neus Ballús.


Categoria: Notícies

Comments are closed.