Ana Pfaff, Ariadna Ribas i Anaïs Urraca (24/05/2018)

El 24 de maig va tenir lloc a l’Auditori Plana de l’Om una taula rodona al voltant de la professió de muntador/a, per la qual vam comptar amb la presència de tres joves professionals d’aquest sector: Ana Pfaff, Ariadna Ribas i Anaïs Urraca.

Després de l’èxit del cicle Néstor Almendros, i veient que es parla molt dels directors, però molt poc dels altres professionals del sector, els quals són molt importants en el procés d’una pel•lícula, vam pensar dedicar un cicle, cada any, a les diferents professions relacionades amb el cinema.

Enguany vam pensar dedicar-lo als muntadors. Si els directors de fotografia determinen el tipus d’imatge que veurem, els muntadors són els que decideixen, amb estreta col•laboració amb els directors i/o productors, quines imatges veurà l’espectador i el ritme d’aquestes; per tant és una professió clau del cinema.

Atès que dins les professions relacionades amb el cinema, la de muntatge és una de les que té més presència femenina, vàrem decidir dedicar el cicle a muntadores catalanes:

Ana Pfaff, guanyadora del Gaudí 2018 al millor muntatge per «Estiu 1993» i nominada als Goya.
Anaïs Urraca, muntadora de la manresana «7 raons per fugir».
Ariadna Ribas, co-muntadora de «Julia Ist» nominada als Gaudí 2018 al millor muntatge.

Moderadora.- Ariadna Torres, diplomada en direcció cinematogràfica i membre de Cineclub Manresa.

Nota.- Inicialment estava prevista la presència de Diana Toucedo, co-muntadora de «Júlia Ist», però per motius professionals d’última hora, es va haver de substituir per Ariadna Ribas.

Categories: Notícies

Comments are closed.