Visuals 2020La paradoxa d’Arrow

Jorge Caballero

Planteja una situació en què, de sobte, totes les regles que ens ajuden a viure es giren en contra nostra, sotmetent-nos i esclavitzant-nos. Caballero ofereix una reflexió sobre l’homogeneïtzació i la pèrdua d’identitat de l’individu en una societat cada vegada més industrialitzada, tecnificada i amb un domini dels mitjans de comunicació més massius, per mitjà d’una fusió d’imatge real amb il·lustració gravada en Súper 8 mm.

Any: 2008
Durada: 6 minuts


Accident musical 

Gerard Quinto

Un musical anàrquic sobre el poder de la imaginació per fugir de la rutinària realitat d’un treballador d’una fàbrica.

Any: 2008
Durada: 7 minuts


Sempre una estranya

Laia Ramos

L’itinerari del rural a l’urbà, del camp a la fàbrica, que va portar milers de persones a deixar la situació d’escassetat a les seves terres per buscar una alternativa a les ciutats. En paraules de la mateixa realitzadora, “la meva família és una de les tantes que s’establiren a ciutat deixant enrere els espais, la quotidianitat, els referents i les gents que formaven part del seu imaginari i de la seva identitat. Ara, revisc amb part de les dones de la família aquesta experiència que van viure anys enrere revisitant els ‘nous espais’ psicològics, les noves significacions d’aquestes geografies en l’actualitat”.

Any: 2008
Durada: 6 minuts


Die Müllhalde

Joan Jordi Miralles

Al llarg d’una jornada, dos individus s’apropen lentament a una localitat i la rodegen. Mentrestant, un d’ells comenta, en un monòleg en espiral, les seves impressions sobre el lloc que visiten i sobre les macabres i escabroses accions per les quals han estat cridats.

Any: 2009
Durada: 30 minuts


La fragilitat del ciment

Paula Rubiralta

Un paisatge urbà, com tants d’altres, carregat d’històries quotidianes i de personatges anònims. Un amalgama de carrers i carrerons, de velocitat, de passos que es fan i es desfan. I enmig d’aquest engranatge incombustible, un jubilat es mira la vida assegut al banc d’una plaça en companyia del seu bonsai.

Any: 2009
Durada: 9 minuts


La paperera

Pep Garcia-Pascual

Al barri de St. Maurici, més conegut popularment com “la iogurtera” finalment s’ha acceptat la petició veïnal llargament perseguida d’aconseguir posar una paperera al barri.

Any: 2010
Durada: 12 minuts


Cadenes, cadenes

Enric Roca 

Les reaccions per l’arribada de noves cadenes comercials a una petita ciutat acaben convertint-se en la gènesi d’un moviment de protesta internacional. Docuficció que desenvolupa el doble concepte de cadenes: el d’empreses que fan una distribució uniforme dels seus productes i el d’esdeveniments que succeeixen de forma enllaçada. De fet, durant el seu rodatge, la primavera àrab s’anava estenent i apareixia el moviment 15 M, amb una clara voluntat d’oposar-se als models establerts.

Any: 2011
Durada: 22 minuts


Intercanvis

Guillem Lafoz

Una peculiar relació s’estableix entre els dependents de dos comerços entranyables de la nostra ciutat: el De Cine, un dels últims videoclubs supervivents, i el 2 de Piques, única botiga de còmics de Manresa. “Intercanvis” és una petita història que parla de la proximitat del petit comerç i ret el seu particular homenatge a algunes de les nostres botigues clau en l’àmbit cultural.

Any: 2011
Durada: 14 minuts


Ex terra ad mentem

Carolina de Pobes Cots

A través d’una copa de vi, fruit de la terra i del treball de l’home, entrem al taller dels artistes que flirtegen amb ell, incorporant-lo al seu univers particular. Aquest vi esdevé alhora part del treball, part de la inspiració, part del joc. Una musa que no parla en paraules, sinó en llengua de signes, ens endinsa en aquest recorregut oníric sobre el treball i la inspiració.

Any: 2013
Durada: 8 minuts


Inamovibles

Isaac Rodríguez i Tànit Fernàndez

Inamovibles, permanents al pas del temps, resistents a través de segles i segles; sòlides, robustes però simples i belles: són les barraques de vinya. Representació onírica sobre la resistència al pas del temps de les barraques de vinya, construïdes mitjançant la tècnica de la pedra seca.

Any: 2015
Durada: 5 minuts


Land of Speculation

Sergi Selvas

Es centra en la producció d’una abstracció a través del color i l’arquitectura, amb la qual s’expliquen els espais físics i mentals oberts, relacionals i mutables que permeten el desenvolupament d’un futur col·lectiu. L’especulació com a espai de debat i discussió que allera una presa de consciència sobre la gestió del territori. Un exercici audiovisual que pretén elaborar un discurs sobre el poder de l’abstracció, on el color del vi lliga els elements formals i dona caràcter territorial a aquesta proposta.

Any: 2016
Durada: 13 minuts


Tint

Ariadna Franco

Agafant com a premissa el color del vi: el blanc i el negre. El blanc és un color elegant, desprèn sensibilitat i alhora té un gust intens que no té res a veure amb la fragilitat. El blanc sol ser un vi jove. El negre és un color d’una duresa i una estaticitat, però que amaga una fragilitat interior i una gran complexitat. El negre sol ser un vi de més edat que s’ha deixat fermentar més temps amb la pròpia pell del raïm. Com més temps, més intens serà el seu color i el seu gust.

Any: 2016
Durada: 6 minuts


Vins del Bages

David Villarreal

Un documental sobre la història del vi al Celler Sanmartí de Sallent. Un celler amb una llarga història que es troba reflectida dins d’aquest document. A través de la construcció d’un personatge, l’espectador podrà entendre com es vivia en una època determinada.

Any: 2017
Durada: 6 minuts


En el més ençà

Ariadna Torres

“Cal estar sempre embriac. Això és tot: és l’única qüestió. Per no sentir l’horrible fardell del Temps que us trenca els muscles i us inclina vers la terra, cal que us embriagueu sense treva. Però de què? De vi, de poesia o de virtut, com més us plaga. Però embriagueu-vos”. (fragment d’un poema de Les fleurs du mal de Charles Baudelaire, traduÏt al català per Xavier Benguerel).

Any: 2010
Durada: 4 minuts


Les arrels

Xavier Moreno i Alèxia Lleonart

Havíem de decidir si escriure un guió o organitzar un dinar i vam fer això del dinar. Curtmetratge Les Arrels, que no hagués estat possible sense l’Alèxia Lleonart, l’Elena Sixto i el Quim Fargas. El més interessant de tot és haver conegut el celler Fargas i veure l’estima que el Quim posa en la terra i en la vinya. La conversa d’un dinar, sobretot si hi ha vi, té el misteriós efecte de ser un resum perfecte del món que habitem.

Any: 2017
Durada: 20 minuts


Preneu i beveu

Marc Alberti Pradera

Un barbut que viu a qualsevol poble vitivinícola del costat s’inquieta per l’auge desmesurat del consum de gintònics en el seu bar de tota la vida. Ell és un consumidor habitual de vi de la terra. La cambrera del bar hi té molt a veure, ja que utilitza els seus encants i tota la parafernàlia possible per encisar la parròquia. El capellà del poble sembla ser l’únic que entén aquest personatge, ja que la resta de vilatans sucumbeixen a la moda d’aquesta beguda.

Any: 2015
Durada: 11 minuts


La Porta

Oriol Segon i Albert Palomar

Una porta connecta el passat inconclús dels protagonistes i la seva necessitat de teixir un futur. Una casa els retorna a un punt d’on potser mai haurien d’haver marxat.

Any: 2018
Durada: 12 minuts


La part dels àngels

Roger Roca i Albert Serradó

Un home viu un procés de conversió espiritual que el durà a emprendre un nou rumb en la seva vida. Impulsat per aquesta crida personal, i enmig d’un canvi existencial profund, començarà un procés creatiu a través de la pintura que el durà cada vegada a endinsar-se més en aquesta transformació.

Any: 2019
Durada: 20 minuts


Sex Shop

Isabel Casanova

Natàlia entra en un sex shop disposada a llogar una pel·lícula per sorprendre la seva parella. Tot d’una entra una noia per la qual sent una forta atracció i que ja no podrà treure’s del cap.

Any: 2019
Durada: 12 minutsComments are closed.