Programació setembre – novembre 2019

“Parlen les dones,
la seva poesia
tendra i forta.
Ben pocs s’aturen
a escoltar aquestes veus,
que, trasbalsades,
un nou llenguatge diuen
nascut al fons dels segles.”

(Montserrat Abelló)

Cineclub Manresa començarà la nova temporada escoltant les veus rotundes de tot un seguit de realitzadores esplèndides, que ens proporcionaran una mirada femenina tan apassionant com polièdrica.

Alice Rohrwacher fusiona brillantment la poesia més màgica i el realisme més cru a la pasoliniana Lazzaro felice. Mia Hansen-Løve, una autora amb una sensibilitat excepcional, ens regalarà la seva darrera joia, Maya. Meritxell Colell i Eva Vila vindran a Manresa a presentar-nos els seus últims treballs: Con el tiempo (un drama familiar intens) i Penèlope (una lectura genuïna de L’Odissea). Joanna Kos-Krauze recupera al film Papusza la figura maleïda de Bronislawa Wajs, la primera poetessa polonesa gitana.
L’esperit reivindicatiu continuarà amb tres documentals compromesos: Placer femenino (Barbara Miller) –un recorregut per la història de l’alliberament de les dones–, Salvemos nuestro Mediterráneo (Line Hadsbjerg) –un al·legat ecològic– i What Walaa Wants (Christy Garland) –una aproximació diferent al conflicte palestí-.

També bufaran poderosament, en els propers mesos, els vents de l’Est. No heu vist, encara, la polonesa Cold War, una de les obres mestres dels últims anys? Al seu costat hi trobareu dues perles del darrer cinema rus que evoquen la dissidència cultural a la desapareguda URSS: la vibrant Leto i la potent Dovlatov. La sèrbia The Tour ens donarà una visió crítia insòlita de la guerra dels Balcans.

De l’Orient, ens arribarà la cirereta dels pastís, Un asunto de familia, un melodrama transgressor (Palma d’Or de Canes), signat pel gran Hirokazu Kore-eda.

I seguirem col.laborant amb mogudes tan estimulants com la Mostra de Cinema de Dones, el Festival Protesta, la Fira Ecoviure, la Mostra de Cinema Espiritual, Tocats de Lletres…

Ja pots afanyar-te a programar la teva agenda!


Categoria: General

Comments are closed.