Dimecres 10 de febrer · MANRESA INSÒLITA

MANRESA INSÒLITA
DIRECCIÓ: Laura Casaponsa / Gerard Quinto / Joan Jordi Miralles / Òscar Montero Pich / Enric Roca / Isaac Rodríguez i Tànit Fernández
Auditori Plana de l’Om
20:00h. / Entrada gratuïta

VISUALS, 8 anys de curtmetratges (2008-15):

El meu lloc, un atzar de Laura Casaponsa (2008, 7 min.)

Aborda la identitat manresana a partir d’una reflexió sobre el paisatge propi. Mitjançant la veu en off i el muntatge d’imatges, la realitzadora es pregunta per la naturalesa moral d’allò que observem cada dia, per com ens defineix i ens explica com som.

Accident musical de Gerard Quinto (2008, 7 min.)

Un musical anàrquic sobre el poder de la imaginació per fugir de la rutinària realitat d’un treballador d’una fàbrica.

La deixalleria de Joan Jordi Miralles (2009, 29 min.)

Al llarg d’una jornada, dos individus s’apropen lentament a una localitat i la rodegen. Mentrestant, un d’ells comenta, en un monòleg en espiral, les seves impressions sobre el lloc que visiten i sobre les macabres i escabroses accions per les quals han estat cridats.

Mangaza d’Òscar Montero Pich (2010, 12 min.)

Curtmetratge que mostra, a través d’una comparativa geofísica, les similituds que tenen alguns dels barris de Manresa amb d’altres barris de ciutats orientals. El fil conductor el proporciona una suposada periodista de guerra.

Cadenes, cadenes d’Enric Roca (2011, 23 min.)

Les reaccions per l’arribada de noves cadenes comercials a una petita ciutat acaben convertint-se en la gènesi d’un moviment de protesta internacional. Docuficció que desenvolupa el doble concepte de cadenes: el d’empreses que fan una distribució uniforme dels seus productes i el d’esdeveniments que succeeixen de forma enllaçada. De fet, durant el seu rodatge, la primavera àrab s’anava estenent i apareixia el moviment 15 M, amb una clara voluntat d’oposar-se als models establerts.

Inamovibles d’Isaac Rodríguez i Tànit Fernández (2015, 5 min.)

Peça audiovisual sobre el pas del temps de les barraques de vinya.

Comments are closed.