Marc Serena (15/12/2019)

El director manresà Marc Serena va presentar el seu documental L’escriptor d’un país sense llibreries el diumenge 15 de desembre a la Plana de l’Om.

Es tracta del segon llargmetratge documental de Serena, que poques setmanes abans havia tingut la seva estrena catalana al festival l’Alternativa. Després de Tchindas (2015), que també vam poder veure a Cineclub, Serena torna al continent africà, en aquesta ocasió a Guinea Equatorial, de la mà de Juan Tomás Ávila Laurel, l’escriptor amb més reconeixement internacional d’aquest país, qui des del 2011 viu a Catalunya per la seva oposició al govern equatoguineà. Amb un ritme àgil i en ocasions fent ús d’encertades animacions, ens endinsarem en la trista realitat d’aquesta oblidada excolònia espanyola, governada des de fa 40 anys per Teodoro Obiang. Es tracta de la dictadura més longeva de l’actualitat, que fa impossible la recuperació del país després del seu passat colonial.

Després de la projecció va tenir lloc un col·loqui amb Marc Serena i Adoum Mahamat, ciutadà camerunès establert actualment a Manresa que va treballar durant cinc anys a Guinea Equatorial.


Categoria: Notícies

Comments are closed.