Programació desembre 2022 – febrer 2023

“El cinema és una petita Catalunya que té dificultats per existir”
(Jean-Luc Godard)

El cinema està en perill de desaparèixer? 

El geni francès, que ens va deixar el setembre passat, ens va advertir fa quatre anys d’aquesta possibilitat però, sortosament, l’invent dels germans Lumière ens segueix acompanyant.

Cineclub tancarà el 2022 i obrirà el 2023  amb una mostra brillant i aclaparadora  d’un cinema que segueix resistint a les barricades. 

França, un dels principals baluards del setè art, aportarà tres creacions majúscules que regalimen sensibilitat, intensitat i clarividència: Vortex (Gaspar Noé), La isla de Bergman (Mia Hansen-Løve) i Fuego (Claire Denis).

Dos mestres orientals (el tailandès Apichatpong Weerasethakul i el coreà Hong Sang-soo) ens tornaran a enlluernar amb la còsmica i incommensurable Memoria, i la deliciosa i perspicaç Introduction.

També podrem gaudir de l’alè poderós  transmès per tot un seguit de llargmetratges filmats per realitzadors novells i valors en alça: Cinco lobitos, Els que es van quedar, El conte del rei cranc, La noia i l’aranya i Costa Brava, Líbano.

I recuperarem tres pel·lícules de culte dels anys 80-90: la rabiosa El odio, la refrescant Movida del 76, i la contundent Repo Man.

La tradicional sessió “innocent” us sorprendrà amb una fusió irreverent de cinema nadalenc i… fantasia apocalíptica.

La commedia non è finita!


Categoria: General

Comments are closed.