Programació maig – juny 2023

“Sense somnis, no hi pot haver coratge. I sense coratge, no hi pot haver acció”
(Wim Wenders)

Cineclub pensa el mateix que el mestre alemany, i per això us convida aquesta primavera a gaudir d’una programació farcida de somnis, coratge… i molt més!

Wenders serà precisament un dels seus grans protagonistes. El BCN FILM FEST portarà a Manresa un dels seus cims creatius i una de les obres mestres dels anys vuitanta: Paris, Texas.

Però aquest no serà l’únic festival barceloní que ens visitarà en els propers mesos.

DocsBarcelona, un aparador imprescindible del cinema documental actual, seguirà apropant-nos a la no ficció més personal i estimulant.

L’Americana, un certamen que reivindica el cinema independent nord-americà, ens regalarà dues pel·lícules canadenques. Charlotte Le Bonn ha signat amb Falcon Lake una de les òperes primes més fascinants i pertorbadores de l’any. Anthony Shim indaga en les seves arrels asiàtiques a Riceboy Sleeps, un sensible retrat familiar.

També tindrem l’oportunitat de descobrir dues de les propostes més trencadores de l’última edició del D’A, que aplega el cinema d’autor més irreductible. Alteritats (Nora Haddad Casadevall i Alba Cros Pellisé) s’erigeix en una aproximació documental al lesbianisme. L’argentí Mariano Llinás, un franctirador inclassificable, l’ha tornat a petar amb Clorindo Testa.  

I no us podeu perdre sota cap concepte Íñigo, una mostra audaç de cinema interior que explora la transformació espiritual d’Ignasi de Loiola. Hi haurà un col·loqui amb el seu director, Imanol Rayo, i el teòleg Xavier Melloni.

Una sessió especialment manresana per culminar una temporada que volem que hagi respost a les vostres expectatives.


Categoria: General

Comments are closed.