Programació setembre – novembre 2021

“No hem d’oblidar que el cinema és llibertat”

(Béla Tarr)

Cineclub Manresa està totalment d’acord amb l’afirmació del geni hongarès i per això ha aplegat en la primera programació de la nova temporada tot un seguit de directors (i pel·lícules) que reivindiquen un cinema vertaderament lliure, en què la càmera ens desvetlla una nova realitat en cada fotograma.

No us podeu perdre sota cap concepte l’última obra mestra del portuguès Pedro Costa, un dels autors fonamentals del panorama actual. La seva Vitalina Varela és una manifestació prodigiosa d’un cinema extremament poètic i solidari.

També és imprescindible Beginning, de la georgiana Dea Kulumbegashvili. Una de òperes primes més enlluernadores (i estremidores) de les últimes dècades.

El danès Thomas Vinterberg, un dels impulsors del projecte Dogma, ens tornarà a provocar i seduir amb Otra ronda.

Kelly Reichardt, una de les creadores essencials del cinema independent americà, ens regalarà un “western” fascinant i singular, First Cow.

I després de recórrer les geografies i les tendències més dispars i apassionants (l’ecològica La mujer de la montaña, la irònica La Gomera, la intimista La meva filla…), arribarem a casa nostra. Ens retrobarem amb el mestre Manel Camp i la seva darrera col·laboració amb Francesc Bellmunt (Gràcies per la propina). I Enric Roca, un dels dels nostres cineastes més valuosos i incombustibles, ens obsequiarà amb el seu millor treball, Belles fulles de tardor. Cineclub us convida a gaudir de la tardor més esplendorosa!

Comments are closed.